Friday, April 11, 2014

Ceafa de porc la gratar si cartofi prajiti
 Ingrediente:
  •  200g ceafa de porc;
  • 1Kg cartofi;
  • sare;
  • boia de ardei;
  • chimen;
  • piper cayenne;
  • 3-4 catei de usturoi;
pentru salata:
  • rosii;
  • castraveti;
  • salata verde;
  • ceapa verde;
  • ulei de masline;
  • 1 lamaie;
Mod de preparare:
Se ia ceafa de porc si se feliaza in bucati potrivite pentru gratar. Secretul reusitei acestei retete consta in bait-ul special constituit pentru acest tip de carne, din urmatoarele ingediente: usturoi, boia de ardei, piper cayenne, chimen, sare si putin apa. Se introduce ceafa de porc in acest bait si se lasa la frigider cca 5-6h inainte de a fi pusa pe gratar.
In paralel se pregatesc cartofii prajiti si salata, dupa bunul gust al fiecaruia. Pentru a oferi mai multa savoare cartofilor, acestia se condimenteaza cu piper negru si coriandru.
Aceasta reteta este de complexitate medie si poate fi preparata de orice novice in ale bucatariei.
Echipa chefinbucatarie va ureaza POFTA BUNA!

0 comentarii:

Post a Comment